Gemeentes

Doe mee als gemeente

Iedere gemeente in Nederland kan meedoen met AutoMobiel en op deze manier sociaal vervoer regelen. AutoMobiel kan sterk kostenbesparend werken op WMO-vervoer. Een rekenmodel is eventueel beschikbaar.

Stap 1
Zo start u AutoMobiel op in uw gemeente
Om te starten en snel uit te breiden is het aan te bevelen om bij de welzijnsdienst een coördinator voor een aantal uren per week aan te stellen die de vrijwilligers begeleidt en lokaal contacten onderhoudt. Er zijn bij AutoMobiel draaiboeken beschikbaar voor de opstart.
Stap 2
AutoMobiel in uw buurt
Lokaal worden vrijwilligers en leden geworven en wordt er reclame voor AutoMobiel gemaakt. De bestaande lokale initiatieven kunnen vlekkeloos aansluiten. Deelname is verder kosteloos! Na de voorbereidingen wordt een startdatum in de media gecommuniceerd.
Stap 3
Groeien met AutoMobiel
De groeifase kenmerkt zich door reclame maken en chauffeurs werven. Ook leden voor het landelijke belteam kunnen zich aanmelden. De coördinator verzorgt periodieke activiteiten en overlegmomenten voor de deelnemende chauffeurs en neemt zelf deel aan het landelijk coördinatorenoverleg.
Schrijf je in als gemeente

Doelgroep

Samen op weg met AutoMobiel

Automobiel is als organisatie in het leven geroepen omdat gebleken is dat veel oudere mensen eenzaam zijn, en dat één van de belangrijke oorzaken is dat ze veel minder mobiel zijn geworden. En de oudere wil zeker ook niet altijd terugvallen op familie, mantelzorger, buren etc.

Om ze weer veel meer deel te laten nemen aan de maatschappij en weer meer mobiel te maken, is deze vrijwilligersorganisatie opgezet om ze met de hulp van lokale vrijwilligers te vervoeren. Zo kan men samen op zelf gekozen tijdstippen met de vrijwilliger maar de kapper, de supermarkt, de dokter, het ziekenhuis, vrienden en familie etc. etc.

Op dit moment is Automobiel actief in 8 regio’s en worden er op per jaar meer dan 13.000 ritten uitgevoerd.

Testimonials

Tevreden gebruikers van AutoMobiel

Toos Bongers en haar man Martin (92) zijn vaste klanten van chauffeur Peter. Twee of drie keer per week gaan zij naar de dokter, fysiotherapeut of pedicure. ‘De regiotaxi heeft meer klanten per rit, dus rijdt altijd om. En een rit naar het ziekenhuis met de reguliere taxi kost ons 8 euro heen en 8 euro terug. Je moet ook altijd opnieuw bellen voor de terugrit, dat betekent vaak lang wachten. Bij Peter is het andersom, die staat op ons wachten.
Toos Bongers
91 jaar
“Door een oogafwijking mag ik niet zelf autorijden. Voorheen bracht mijn dochter mij vaak even naar waar ik wezen wilde, maar sinds zij verhuisd is, ligt dat wat lastiger. Toen ik hoorde van AutoMobiel, hoefde ik niet lang na te denken; ik heb me meteen aangemeld. Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Er is altijd wel een vriendelijke chauffeur beschikbaar en voor de enkele keer dat dat niet zo is, wordt een passende oplossing gezocht. Top!”
Harry de Winter
63 jaar
Ook Geertje Vos maakt geregeld gebruik van de vervoersservice AutoMobiel. ‘Ik ken dat nummer nu echt wel uit mijn hoofd’, lacht ze. ‘Ik ga iedere week naar de kapper, maar ook als ik voor een cadeautje het dorp in moet of op visite wil, vraag ik gewoon of ze me op komen halen. Vaak is het dezelfde chauffeur die komt. Met hem heb ik vaak hele gesprekken over van alles en nog wat. Dus het is nog gezellig ook, die ritjes zijn zo om.
Geertje Vos
78 jaar
Mail Icon Mail ons
Phone Icon Bel ons